Sommige vragen worden ons vaker gesteld, dus die verzamelen we hier, met antwoord!

Is jullie boek ook geschikt voor beginnende tuiniers?

Jazeker, ons boek is geschreven voor iedereen met een tuin, en niet noodzakelijkerwijs ’tuiniers’. We hebben het zo gemaakt dat zowel de superbeginner, maar ook de ervaren tuinier er iets naar z’n gading in vindt. We leggen alles heel duidelijk uit en hebben een simpel stappenplan waarmee je je eigen tuin natuurlijker kunt maken. Verder staan er heel veel praktische tips en projecten in. Ook hebben we veel interviews opgenomen met experts, waardoor het ook nog eens gewoon een heel fijn leesboek is.

Ik heb een kleine tuin, heb ik dan wel wat aan jullie boek?

Ons boek is geschreven voor mensen met alle soorten tuinen. Het gaat echt niet om de afmetingen, maar om hoe je het invult. Avontuurlijk Tuinieren is op een andere manier kijken naar je tuin en tuinieren. Voor mensen met een kleine tuin geven we bijvoorbeeld tips over het ‘stapelen’ van planten en laten we zien welke elementen je op welke manier kunt toepassen.

Waar kan ik het boek kopen?

Liefst bestel je onze boeken bij je plaatselijke boekwinkel. Wij steunen graag kleine ondernemers en de boekhandel. Verder is het bij alle bekende online verkooppunten verkrijgbaar.

Waar hebben jullie het boek op gebaseerd?

Nienke heeft als tuin- en landschapsontwerper en haar opleiding permacultuur haar kennis ingebracht, Katja voegde daar haar kennis over de natuur en natuurbeleving en tuinieren aan toe. De rest van de informatie hebben wij ‘opgehaald’ bij allerlei experts én in allerlei tuinen, blogs, boeken en artikelen. Achterin het boek vind je onze bronnenlijst. Al die kennis hebben wij vertaald naar een toegankelijk leesbaar geheel voor iedereen.

Hoe zijn jullie op het idee gekomen?

We ontdekten dat veel kennis over planten, insecten, vogels en ander leven inde tuin niet bekend is bij veel mensen en dat ze vaak niet weten wat ze met hun tuin aan moeten en zelfs een beetje bang zijn voor levendigheid en groen. Wij proberen iedereen weer te laten houden van hun tuin en alles wat daar in vliegt, fladdert, zoemt, nestelt en scharrelt. Vandaar de naam Avontuurlijk Tuinieren: we nemen je mee op avontuur!