Katja Staring (links) en Nienke Plantinga (rechts). Foto: Agnes Swart.

Wij zijn de tuinavonturiers

Nienke Plantinga is een tuin- en landschapsontwerper die van persoonlijke wensen levende tuinen maakt met haar bureau Magnolia Tuinontwerp.

Katja Staring is publicist, buitenmens en groene Instagrammer en blogger onder de naam DailyGreenspiration.

De ontmoeting

Wij kwamen elkaar tegen tijdens een workshop over het werk van kunstenaar Louis le Roy van Stichting Tijd, een activiteit in het kader van Leeuwarden-Friesland Culturele Hoofdstad 2018. We ontdekten dat een deel van ons beider missies overeenkwam: mensen inspireren de natuur dichterbij te halen.

Het boek

Ineens was er een idee voor een praktisch en inspirerend tuinboek. Ineens was er een uitgever. Ineens werd er een zomer lang geschreven en gefotografeerd en ineens… was daar een boek. 

Het idee

Ga mee op ontdekkingstocht en zie hoe je van je tuin een gastvrije plek maakt voor dieren, vogels, insecten, bloemen en planten. En: voor jezelf. Proef, pluk, ruik, voel en ervaar de kracht van de natuur in je eigen tuin, in alle seizoenen. Zie wat er leeft en hoe alles met elkaar is verbonden.

Met dit praktische inspiratieboek dat in het voorjaar van 2019 is verschenen bij uitgeverij KNNV, nemen we je mee op avontuur. we tonen de wonderen en mogelijkheden in jouw eigen tuin met inspirerende fotografie en tips en trucs. Zodat je straks een nieuwe favoriete bestemming hebt: je eigen lapje grond.

Ontmoet ons

Kijk op deze pagina op welke evenementen je ons kunt vinden, of neem direct contact op.